23 Aralık 2010 Perşembe

Kış Gelmiş


Kış mevsiminde doğmuş olmama rağmen kışı pek sevmem. Hatta belki de hiç sevmem. Yağmur, çamurlu sokaklar, soğuk, çıplak ağaçlar, gri gökyüzü, kasvetli kış akşamları, sisli Ankara, hava karardığı anda Ankara'ya çöken pis hava... Hepsi kışın getirdikleri. Bunların hangisi sevilecek şeyler ki... Hele de çok sevgiğim bu şehirde! Ha evet kış belki de sadece bunlardan ibaret değil. Ama kış mevsiminin benim zihnimde uyandırdığı en keskin şeyler bunlar.

Çok sıcak havaları da sevmem. Bahar mevsimleri tam benim mevsimlerim. Havada güneş olacak, yeşillik olacak, pamuk pamuk bulutlar olacak bazen, börtü böcek olacak, kuş olacak.. Sonra son bahardaki o yaprakların renk değiştirmesine de şahit olacağım. Çoşkuyla karşıladığım baharı hüzünle de uğurlayacağım.. 

Bana kışı sevdirecek 2 şey olabilir ancak. Kartopu oynamak ve kestane... Gecen cumartesi Ankara'ya yağan kar bizi bile sokağa çıkardı. Ev arkadaşım Ayşe ve o gece bizde kalan canım arkadaşlarım Sevgi ve Duygu ile birlikte evin önüne kartopu oynamaya çıktık. Kar öyle güzel yağıyordu ki, kocaman kocaman... Bir süre dolaştıktan sonra kartopu oynadık. Ama gerçekten çok eğlenmiştik. Sağ kolum biraz ağırmasına rağmen kartopundan vazgeçmedim. Ankara'nın o meşhur soğuğu yüzümüzü yakmaya başlayınca girdik içeriye.

3 yıldır ilk kez kartopu oynayacak kadar çok kar yağmıştı buraya.

Kış şarkıları vardır bir de. Kış gelince sanki neşeli, hareketli şarkılar da yerini daha slow ve melankolik şarkılara bırakır.

İlk aklıma gelen şarkılardan biri Mor ve Ötesi'nin Kış Geliyor şarkısı. Kış geliyor bağıra çağıra, sevmem ki diyor şarkının girişinde. Kış ortasında kaç kere yakar ki güneş...

Sonra Turgut Berkes'in 2010 yılında çıkan Karakutu isimli albümünde yer alan Kış Neden Var şarkısı gelir aklıma. Fesefi ve duygusal  bir parçadır. Kıştan nefret ettiğini her cümlesinde hissedebileceğiniz bir parça. Soğuk, bahar gel biraz bir sıcak çay ver bana... İşte yine bitti yaz.. Kış neden var...

Snırım bu kadar kış şarkısı yeterli. Arada da olsa güneşin yüzünü gösterdiği günleri kaçırmamak lazım. Herkese BOL güneşli günler... :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder